mandag den 2. maj 2011

Naturens Overflod

Hej,

Så har vi flere gange været i skoven og plukke ramsløg, uhm det er bare så fantastisk en bladgrønt, og jeg har hørt at de indeholder 10 gange mere C vitamin end en citron. Fik også plukket frisk vejbred og strandkål.

Lavede en grøn salat her forleden med masser af forskelligt  bladgrønt fra skoven og haven, som jeg har taget med til flere komsammen.

Grøn Forårs Salat

5-8 Ramsløg blade
1-2 håndfulde spæde spinatblad
1 håndfuld skvadderkål, gerne de spæde skud
1 håndfuld spæde bøgeblade
1 håndfuld spæde mælkebøtteblade
1 håndfuld Sankt Hans urt blade
1 håndfuld vejbred
Frisk timian
Frisk Thai-Basilikum
1 æble i små tern
1 håndfuld valnødder
1 lille rødløg
samt lækker koldpresset olie som dressing.

Teknisk set er æble, valnødder og rødløg jo ikke rigtig forårs mad, men i en hurtig vending kunne jeg ikke lige komme i tanke om andet der smagte godt sammen med alt det grønne.

Har også lavet en Thairulle variation med Ramsløgblade istedet for spinat og en variation af Nøddepatéen

Jeg undlod ingefær og frisk koriander og brugte rapsolie i stedet for oliven olie, tilføjede 10-12 valnødder, 2 stilke frisk salvie, 1 stilk frisk rosmarin og en håndfuld frisk timian.
Det blev bare SÅ godt!

Sunny Raw food har en opskrift på en lækker Mandel-spinat suppe som jeg efterhånden har lavet nogle gange, den er super nem og lækker.


Sidste gang jeg lavede suppen, kom jeg også lidt fyld på af hvidkål, broccoli og gulerod, mums.


Min kære veninde Malene gav mig denne krukke med Ramsløgsalt, hvor hun har blendet frisk  ramsløg med groft salt og så tørret det i tørreovnen bagefter, super lækkert.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar